Previous
Next

ZASEDACÍ MÍSTNOSTI SPOLEČNOSTI HYDROPOL

Klient: Hydropol Project & Management a.s.
Lokalita: Všehrdova, Praha 1
Stav: realizace 2015
Rozsah: užitná plocha 84 m²
Foto: Dita Havránková

Síla vodního živlu spolu s účelným a přesným technickým řešením charakterizují zadavatele rekonstrukce a jsou tak zároveň volnou inspirací nového interiéru reprezentativních prostor. Velkorysé místnosti původního bytu v klasickém pražském činžovním domě umožnily našemu ateliéru použití netradičně pojatých prvků. Dominantou firemního lounge se stal lamelový podhled. Neotřele odkazuje na živel, který je pro zadavatele klíčový, tedy vodu. Jeho ostré, přesné zpracování je pak metaforou inženýrské činnosti, kterou se společnost zabývá. Jednotícím prvkem několika místností, kuchyňky a toalety jsou šedo-stříbrné objekty, které mění svůj význam. V lounge místnosti jde o multifunkční box, ve kterém je ukryta moderní TV, prostor pro dokumenty, chladnička na víno či drobné občerstvení. Ve velké zasedací místnosti je to podhled se zapuštěným kruhovým světlem. Kuchyňku tvoří dva účelné boxy zahrnující všechny funkce a na toaletu se do šedo-stříbrného boxu přímo vstupuje.